ADV Moto ekspedicije po BALKANU HRVATSKA / BiH/ CRNA GORA / ALBANIJA

UNTAMED vas vodi na nezaboravne adventure ekspedicije, skoro 100% offroad, trail i enduro po različitim terenima posljednje europske divljine. Osvojite nemilosrdne planine Albanije. Napijte se vode iz mrzlih hrvatskih rijeka. Zaslužite žuljeve na rukama od vožnje zeznutim, stjenovitim puteljcima Bosne. Neka vas hipnotizira šuškava jantarna trava crnogorskih planinskih visoravni.

Na našim se ekspedicijama očekuje da svoj motor i sebe tjerate do kraja. Zauzvrat ćete dobiti spektakularne prizore i najbolje vožnje u životu.

Zvuči dobro?

Ozbiljna zabava za OZBILJNU EKIPU

Ovo nije turneja za mamine sinove, pozere i wannabe avanturiste s preteškim motorima! Sudionici naših ekspedicija su j… vješti i iskusni. Vole se ganjati s jednako dobrima ili boljima od sebe i što je najvažnije – s ljudima na koje se mogu osloniti kad stvari ne idu po planu.

Dakle, ako sebe smatrate vještim, možete se kladiti da će vam trebati sva izdržljivost i spretnost. Muda također! Ali, vjerujte, isplatit će se.

Ovo nije tura i mi vam nećemo biti vodiči

Samo da nešto razjasnimo – to nije nikakva “tura”. Ovo je ekspedicija i to ne bilo kakva! To znači da ćete imati priliku loviti ribu, popravljati motore, pomagati u svemu, kuhati na logorskoj vatri, tražiti put i izlaz iz sj… situacija. Ne ustručavajte se pokazati ono u čemu ste najbolji. Imate ideju kako zakrpiti šator sa setom za krpljenje gume ili otvoriti pivo balonom? Sjajno! Sve će nam to dobro doći!

Zaboravite na klasičnog “vodiča” koji obavlja sav posao jer ste vi platili! Ovo nije ta vrsta putovanja! Ovdje ćete se voziti s nama, s ekipom koja je već bila okolo i dobro pozna područje, jezik i kulturu svake pripizdine Balkana!

MOŽETE VOZIT VLASTITI MOTOR ILI KTM 690 ENDURO R

Na sve naše ekspedicije ste dobrodošli s vlastitim motorom ali možete (možda) i rentati neki od naših KTM 690 Enduro!

TRANSPORT VAŠEG MOTORA OVAMO

Ako dolazite od nekud iz Europi, vlak je obično super zgodna opcija! Također surađujemo i s nekim od najboljih agencija za prijevoz motocikala koje vjerojatno mogu tvoj motor transportirati do ovdje s bilo kojeg kraja svijeta.

RENT KTM 690 ENDURO R

KTM 690 Enduro R pokazao se kao izvrstan motor za UNTAMED ekspedicije. Zbog toga imamo nekoliko šestodevedesetki u našoj maloj floti. 690 je lagan i okretan, ali moćan i otporan. Njegove suspenzije progutaju što god staviš pred njih. Poslovičnu ćudljivost KTM-a rješavamo oslanjajući se na iskustvo i dobro poznavanje te mašine.

VIŠE MOGUĆNOSTI

UNTAMED tim otvoren je za sve ideje i prijedloge. Želite unajmiti bajk po vašem izboru, prodati svoj ili kupiti novi motor? Vidjet ćemo što možemo učiniti!

POKRIVAMO “SAMO” 4 ZEMLJE I NE MOŽEMO IH SE ZASITITI

Balkan je najbolje mjesto na svijetu za ADV vožnju. Pridružite se samo jednoj UNTAMED ekspediciji i počet ćete shvaćati odakle nam hrabrost da to kažemo. Ako puno vozite znate da nikad nema kraja istraživanju i da je samo jedna planina često dovoljna za istraživati je godinama. Naše su ekspedicije ograničene (za sad) na samo 4 zemlje koje poznamo u duši i koje još uvijek nismo ni pošteno zagrebali ispod površine.

KILOMETRAŽA

Svaka ekspedicija UNTAMED ima svoje tehničke dijelove. Prelazi preko rijeke mogu postati škakljivi. Ceste prikazane na karti ponekad jednostavno nestanu nakon obilnih kiša. Usporavajući faktor zapanjujućih zalazaka sunca i legendarna domaća rakija uzima svoj danak.

Autentično je i intenzivno … zato vam treba vremena i energije! Gotovo nemoguće prijeći više od 200 kilometara dnevno ali svaki dan ćemo iznova pokušavati

Zanimaju vas detalji?

UNTAMED MOTORISTIČKE EKSPEDICIJE PLANIRANE ZA 2020

NEMOJTE SE OSJEĆATI KAO DOMA Niste zato ni odlazili

Ako ste navikli na fancy hotele s ručnicima smotanim u one blesave labudove, možda naše ekspedicije nisu za vas? Kod nas se spava u šatorima, planinarskim kolibama, na farmama i na mjestima koja kriju priče za unuke. Naši “smještaji” važan su dio iskustva UNTAMED i ne prihvaćamo ništa manje od milijardu zvjezdica s pogledom od 360°, zato su vreća za spavanje, podloška i šator obvezna oprema na svim našim ekspedicijama. Naravno, povremeno ćemo pobjeći u civilizaciju da se dobro otuširamo i odmorimo :).

O UNTAMED ME I meni

Najveći paradoks avanturističkog turizma je to što turističke agencije prodaju ‘avanturu’, ali se jako trude da zarade što više na što lakši način i da avanture, zapravo uopće na bude, da je izbjegnu koliko god je to moguće. Definicije ‘off-road’ i ‘avantura’ su vrlo često samo poza. Nije tajna da ADV ture često završe kao mlake vožnje po poznatim prometnicama i da na takvim turama ne vidite ništa što vrijedi.

Mi, ukratko, preziremo takav pristup i cijela ova ideja je krenula od toga da postoje ljudi koji žele pravu masnu, sirovu, grubu i predivnu avanturu.

Sve naše ekspedicije su osmišljene tako da i mi sami na njih želimo ići.

Ja

Ja sam Perica. Završio sam slikarstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, a bavim se multimedijom i web dizajnom. UNTAMED je moja ideja, životna strast i bijeg od svakodnevnih gluposti. Živim u Zagrebu.

Oduvijek su me zanimale ekstremne i outdoor aktivnosti. Dosta sam se penjanja i član Hrvatske gorske službe spašavanja. Radio sam kao skiper na raftu i vodio rafting i kajaking ture. Puno sam bauljao po prirodi i četiri zida nikad nisu bila moj tip “doma”. Ako me kužite onda možete pretpostaviti da uvijek pokušavam naše moto ekspedicije dodatno začiniti nekim aktivnostima i ekstremne sportovima.

Kako god bilo, od kad sam otkrio motor, sve što sam ikad radio postalo je drugi izbor. Fakat obožavam moj ekspedicije jer u njima mogu isfurati i iskoristiti gotovo sve moje interese i vještine. Survival i slikanje, gastronomija i mitologija, tehnike spašavanja i programiranje, ronjenje i sociologija – sve je to povezano na našim ekspedicijama.

Vozim 8i obožavam) moj KTM 690 Enduro R. Sanjam o tome da imam KTM 690 Factory Rally repliku.

S obzirom na to da je UNTAMED još uvijek u povojima, gotovo sigurno ću ja biti taj koji će voditi i vašu ekspediciju.

Izgubi se u dobrom društvu Ne odgađaj za “sutra”

UNTAMED Moto Ekspedicije

Kontakti
Adresa

Čerinina ulica 13
10000 Zagreb
Hrvatska


@UNTAMED Motorcycle Expeditions 2020